Debatteren over het verkeer

13 - 04 - 2017

Vier eersteklassen uit de afdeling bk onderbouw toonden op donderdag 13 april hun beste debatvaardigheden. Zij deden mee aan de workshop ‘Kruispunt‘ van organisatie TeamAlert.

Beker

Diverse onderwerpen over verkeersveiligheid waren onderwerp van het debat. Aan de hand van stellingen lieten leerlingen zien hoe zij met argumenten de ander zo goed mogelijk konden overtuigen van hun gelijk. De allerbeste individuele debater is beloond met een prachtige beker.

Vurige pleidooien

Wel of niet bellen op de fiets? Met z’n drieën naast elkaar fietsen? Zomaar twee dilemma’s waar de leerlingen hun mening over gaven. Een vakkundige jury beoordeelde de beste groep leerlingen en keek ondertussen of er een leerling tussen zat die er bovenuit stak. Vurige pleidooien werden gelanceerd, duidelijke argumenten werden geformuleerd en brede betrokkenheid werd getoond.

Jury

De spannende strijd werd door de jury beoordeeld op enthousiasme, argumentatie, diversiteit aan argumenten, eigen ervaringen en luisteren/reageren. Daarbij zat de jury, bestaande uit Patrick Foederer, Marian van Aken en Emil van der Weijden, niet altijd op één lijn, maar wisten zij er toch uit te komen.

Ivanildo

Uiteindelijk werd de strijd voor beste debater nog een lastige beslissing voor de jury. Met betrokkenheid, enthousiasme en duidelijke argumentatie wist Ivanildo uit K1D de felbegeerde beker voor beste debater binnen te slepen.

Emil van der Weijden