Debatexamen LO2 in raadzaal

05 - 03 - 2020

Examenkandidaten met het vak ‘lichamelijke opvoeding 2’ (LO2) in hun pakket doen vrijdag 6 maart hun debatexamen. In de raadzaal van de Gemeente Almere bevechten ze diverse actuele stellingen. Een jury onder leiding van wethouder Hilde van Garderen kiest zes winnaars. Zij vertegenwoordigen Almere tijdens het Nederlands Kampioenschap debatteren op vrijdag 27 maart in Nieuwegein.

Sportieve leerlingen

Binnen het vak LO2 besteedt Echnaton o.a. aandacht aan les- en leidinggeven, anatomie, EHBO, maar ook aan debatteren. “Hier zit alles in”, zegt René Maertens (docent lichamelijke opvoeding op Echnaton). “De leerlingen leren presenteren, actief luisteren, overtuigen, reageren en samenwerken. Allemaal belangrijke vaardigheden die bij veel vervolgopleidingen nodig zijn, maar ook in het beroepenveld waar deze sportieve leerlingen terecht gaan komen.”

Vaardigheden verenigen

“De groep heeft in de lessen stap voor stap naar het debatexamen toegewerkt. De leerlingen gaven lessen aan kleine groepjes die steeds groter werden, deden presentaties en liepen diverse stages. Verder maakten we koppelingen met andere vakken, zoals Nederlands en Engels. De deelname aan dit debatexamen maakt dat leerlingen later precies weten hoe zij zichzelf op een nette manier kunnen verkopen. Actief luisteren en reageren, overtuigen en correct formuleren… debatteren is de ultieme vorm om al die vaardigheden te verenigen.”

Meer informatie

Het debatexamen vindt plaats op vrijdag 6 maart in de raadzaal van de Gemeente Almere. Aanvang: 12.30 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om dit bij te wonen.