Bossabal bij opening schoolplein

17 - 06 - 2016

Streetbeats-workshop-'Groen-&-Gezond-Plein'-Echnaton-2016_webOp donderdag 23 juni opent Echnaton zijn nieuwe schoolplein. Uniek, want het ‘Groen & Gezond Plein’ verbindt alles waar de school voor staat. “Wanneer je beweegt, gaat het leren makkelijker”, zegt combinatiefunctionaris Kenny van Kampen. “Door de combinatie van sport (multicourt), dans & drama (amfitheater) en gezonde voeding (moestuinen) voeden we leerlingen onder schooltijd op in een sportieve en gezonde levensstijl.”

Leerlingenraad

“Het bijzondere is dat leerlingen zelf hebben bepaald hoe dit schoolplein eruit is gaan zien”, vervolgt Van Kampen. “Onze leerlingenraad belegde diverse bijeenkomsten met schoolpleinarchitecten. De ‘groendenkers’ van Donkergroen zijn met de ideeën van de leerlingenraad tot dit ontwerp gekomen. Dankzij de steun van Jantje beton is het er ook echt gekomen.”

Bossabal

Tijdens de opening is er vanaf 14.30 uur een divers programma op het plein. Leerlingen kunnen meedoen aan een voetbaltoernooi, sport en spel en –speciaal voor deze gelegenheid- bossabal. Verder zijn er smoothies uit eigen keuken en is er muziek van DJ Toby. De organisatie is in handen van leerbedrijf ‘D&P Evenementen’. Twintig derdeklassers van de school organiseerden de afgelopen acht weken tijdens hun stage alle activiteiten en benaderden ook zelf de pers.

Foto: leerlingen volgen een workshop streetbeats op het ‘Groen & Gezond Plein’ als onderdeel van het programma cultuur extra.