B1A, B2A en K1B winnen goud

07 - 07 - 2016

Echnalympics_sportiviteitsprijs_webHet was een bloedstollende laatste dag van Echnalympics 2016. Gisterochtend stonden M1A en M2A nog fier bovenaan, maar aan het einde van de dag was hun plek al veroverd door B1A en B2A. Met die spanning startte de laatste dag van Echnalympics.

Toch hielden B1A en B2A de voorsprong vast en ze gingen er in de feestelijke sluiting verdiend met het goud vandoor. Proficiat, coaches van respectievelijk Indonesië en Venezuela!

Sportiviteitsprijs

Maar er waren meer prijzen. Misschien is de sportiviteitsprijs nog wel de meest begeerde. Alle teams hebben zich deze driedaagse uitstekend gedragen. Vele klassen zetten zich zelfs extra in. Ook besteedden behoorlijk wat groepen aandacht aan teamshirts, mascottes, spandoeken en zelfs cupcakes. Eén team was hierin werkelijk de uitblinker: klas K1B/Ethiopië. Geen captain presteerde wat Bonny met haar land deed. Groot compliment.

Pechvogelaward

Waar gesport wordt, kun je maar zo een blessure oplopen. Eén leerling moest de prijsuitreiking met gips meemaken. Teamcaptain Klaas-Jan Oosterveld verstuikte in de eerste minuut van Echnalympics al zijn enkel. Heeft Italië daarom zijn favorietenrol niet waar kunnen maken? Ook concurrent Brazilië zagen we verrassend genoeg niet terug op het erepodium.

Nederlands record voor Shakile

Echnalympics is er voor verbroedering, eer en plezier, maar ook voor het ontdekken van sportief talent. Shakile Hunswijk uit K1C sprong als niet-atletieker maar liefst 1,80 meter bij het hoogspringen. Een Nederlands record in deze leeftijdsklasse. Almere ’81 heeft inmiddels interesse getoond en wil graag met hem werken.

Lo2 en bsm

Alle prijzen werden uitgereikt door rector Jannie Bakker. Zij bedankte de organisatie en Carola, Caroline en Kenny in het bijzonder voor de goede organisatie. Speciale dank was er ook voor al die lo2- en bsm-leerlingen die vrijwillig deze drie dagen tot een succes maakten. Probeer bijvoorbeeld maar eens een (honk)bal te slaan wanneer een klasgenoot goedbedoeld pitcht. Dat werk deden de vrijwilligers nu, waardoor iedereen echt kon genieten van deze mooie sport.

Achtergronden Echnalympics 2016

Dinsdag 5 t/m donderdag 7 juli organiseerde Echnaton voor de tiende maal de Echnalympics. Alle onderbouwkassen van de school deden drie dagen lang mee aan Echnatons eigen Olympische zomerspelen. Elke klas werd een land en elke mentor de koning. Onder de vlag van hun favoriete land draaide alles om verbroedering, eer en plezier.

Fanny Blankers Koen

De onderbouwkassen van de afdelingen bk en mhv hebben zich de afgelopen weken voorbereid op een zeer uiteenlopend sportief programma met o.a. korfbal, flag football, softbal, voetbal en natuurlijk atletiek. Ook de fun games ontbraken dit jaar niet. Alle sporten vonden plaats op sportpark Fanny Blankers Koen (Almere ’90, AVA ’81, EKVA en Almere City FC).

Eed

Traditiegetrouw had Echnalympics ook een openingsceremonie. Die vond plaats in het stadion van Almere ’90. Oud-Olympiër en economiedocent Timothy Beck legde de eed af, het stuntteam van JP de Kam (bekend van o.a. Holland’s Got Talent) ontstak het vuur en er waren optredens van Unice & Kathleen Rogers en DJ Toby.

Sluitingsceremonie

Echnaton FM zond drie dagen lang uit vanuit het stadion van Almere ’90. Tijdens de sluitingsceremonie op donderdag 7 juli werden diverse prijzen uitgereikt.

Volg Echnalympics via Echnaton FM, Facebook en Instagram.