Martial Arts (gevechtskunsten)

Vind je het leuk om met vechtsporten bezig te zijn en wil je je energie kwijt? Dan is Martial Arts je op het lijf geschreven.

Budo = samen

Het woord ‘Martial Arts’ staat voor gevechtskunsten. Op Echnaton wordt deze sport aangeboden aan alle leerlingen die het leuk vinden om vecht- en verdedigingssporten te leren of aan leerlingen die hier al een achtergrond in hebben. Belangrijk om te weten is dat alle lessen gebaseerd zijn op de filosofie van het Japanse ‘Budo’, dat ‘samen’ betekent. Je leert namelijk op een respectvolle wijze met elkaar om te gaan door de oefeningen met elkaar uit te voeren i.p.v. tegen elkaar.

Wat kun je van deze route verwachten?

Je maakt kennis met verschillende onderdelen van Martial Arts: judo, karate, jiu jitsu, grappling (mix van judo, worstelen en jiu jitsu op de grond), boksen, kickboksen, tai chi (Chinese vechtkunst, waarbij bewegingen langzaam worden uitgevoerd) pencak silat (Indonesische verdedigingssport) en MMA (Mixed Martial Arts). Je traint je hele lijf en hebt een voldaan gevoel na de trainingen. Echnaton heeft zijn eigen dojo. Dit is een zaal die speciaal is ingericht om te trainen in de Martial Arts.

Wat vragen wij van jou?

  • De instelling om van elkaar te leren en respectvol met elkaar om te gaan.
  • Niet bang zijn om te zweten en om moe te worden.
  • Je nagels van je handen en voeten moeten geknipt zijn, omdat je op blote voeten werkt en soms de oefeningen zonder handschoenen uitvoert. Het is niet de bedoeling dat je elkaar en jezelf verwondt.
  • Het besef dat wij op Echnaton deze Martial Arts alleen tijdens de les beoefenen.