Gezonde school

Met je lichaam en je geest moet je je hele leven doen. Iets dus om heel zuinig op te zijn. Veel bewegen, gezond eten en drinken, maar ook voldoende rust en ontspanning zijn belangrijk om lekker in je vel te zitten. Het helpt je om je hoofd helder te houden, zodat je goed kunt leren.

Gezondheid binnen de lessen

Gezond en fit word je niet vanzelf. Daar moet je aan werken door er niet alleen buiten school, maar ook op school mee bezig te zijn. Dat doet Echnaton door aandacht te besteden aan gezondheid binnen de lessen. Maar dat doen we vooral door de mogelijkheid te bieden sportief bezig te zijn door mee te doen aan extra sport, de Highschool, de pauzesport, toernooien en allerlei andere sportieve evenementen, zoals Olympic Moves.

Rookvrij

Gezond en sportief horen bij de cultuur op Echnaton. Dat vind je niet alleen terug in wat we doen, het is ook te zien aan de inrichting van de school. Er zijn ruimten waar je even kunt ontspannen, een kantine waar vooral smakelijke, gezonde en duurzame voedingsproducten worden verkocht en geen enkele leerling of medewerker staat op het schoolplein te roken.

Sportieve reizen

Binnen en buiten de lessen wordt aandacht besteed aan het belang van een sportieve en gezonde leefstijl. Medewerkers organiseren en initiƫren daartoe tal van gezonde en sportieve activiteiten. Er is niet alleen aandacht voor activiteiten op en in de onmiddellijke omgeving van de school, ook (sportieve) binnen- en buitenlandse reizen staan op het programma.