Mavo/havo

De mavo/havo-klas van Echnaton is een goede mogelijkheid voor leerlingen die hun keuze voor mavo of havo nog even willen uitstellen. Ook is deze klas ideaal wanneer je tussen mavo en havo scoort. Het is een kleinschalige opleiding met een goede begeleiding naar je einddoel. Stroom door naar onze eigen havo bovenbouw en stap soepel het hbo binnen. Kies je uiteindelijk toch voor een vervolg in de mavo, dan is het hoogste niveau op het mbo de juiste plek voor je.

Cijfers op twee niveaus

Binnen onze mavo/havo/vwo-afdeling werkt een docententeam dat alleen lesgeeft aan mavo- en havoklassen. In de mavo/havo-klas wordt gewerkt met mavo/havo-boeken. Zo krijg je voor toetsen een mavo- en een havo-cijfer. Deze klas is een goede optie als je op veel onderdelen al op havo-niveau werkt en eventueel op sommige onderdelen een achterstand hebt. Je moet bereid zijn om extra werk te maken voor die vakken waarop je nog niet op havo presteert. Kortom: schrijf je hier in als je vanuit de basisschool een mavo/havo-advies hebt of een ‘krap’ havo-advies.

Eigen havo-bovenbouw

Wanneer je vanuit onze onderbouw met een havo-niveau doorstroomt naar de bovenbouw, vervolg je je loopbaan binnen onze opleiding ‘Economie & Maatschappij – Management, Sport & Bewegen’. Dit is een sportieve opleiding met vele vervolgmogelijkheden binnen zeer diverse (sportieve) werelden.

Drempelloos naar mbo sport & bewegen

Wanneer je je studie vervolgt op mavo-niveau krijg je de beste voorbereiding op het mbo. Als je lichamelijke opvoeding 2 kiest en daarvoor eenĀ positief advies vanuit school hebt, stroom je zelfs drempelloos door naar het cios en de opleidingen sport & bewegen in Almere en Hilversum!